Alle Kategorier
EN
Bransjenyheter

Hjem>Nyheter>Bransjenyheter

Reduser forurensning av rustfritt stålindustri

Tid: 2021-01-12 Treff: 62

Sammendrag: De siste årene har partiets sentralkomité og statsrådet lagt vekt på ultra-lav utslippstransformasjon av jern og stål. I mange viktige møter og regjeringsarbeidsrapporter er det blitt foreslått å fremme transformasjon av ultra-lavt utslipp av jern- og stålindustrien. "Meninger om å fremme implementering av ultra-lave utslipp i jern- og stålindustrien" (Etter utstedelsen av Huan Taiqi [2019] nr. 35), er alle regioner pålagt å gjennomføre transformasjon av ultra-lavt utslipp av stålindustrien i faser og regioner. Utslippsgrensene i "Opinions" kalles også "de strengeste standardene i historien" av bransjeeksperter. I denne generelle situasjonen, ved å bla gjennom indekskravene for partikkelutslipp i dokumentet og den nåværende statusen til mitt lands støvfjerningsteknologi, kan du sammenligne fordelene og ulempene med den viktigste støvfjerningsteknologien med høy anerkjennelse i bransjen, og diskutere utvalget ruter for støvfjerningsteknologi under de nye kravene. Og oppgrader ideer for referanse fra relevante stålbedrifter og hjelp til å vinne kampen mot den blå himmelen.
For å gjennomføre beslutningene og distribusjonene fra partiets sentralkomité og statsrådet, i april 2019, utstedte departementet for økologi og miljø, sammen med utviklings- og reformkommisjonen og departementet for industri og informasjonsteknologi, «uttalelsene om å fremme implementeringen av ultra-lave utslipp i stålindustrien ”(heretter kalt“ Opinions ”). "Opinions" har igjen strammet inn de opprinnelige utslippsstandardene for partikler i forskjellige stålprosesser, og foreslo at ultra-lave utslipp refererer til ultra-lave gjennom hele prosessen. Det stiller også fremdriftskrav for ultra-lave transformasjoner i forskjellige regioner, noe som fremmer støvfjerning og behandlingsteknologi i stålindustrien. Endring. Imidlertid har for tiden de fleste innenlandske jern- og stålbedrifter lang masovn-omformerprosess, med mange og kompliserte prosesser. Det er ingen enkel oppgave å oppfylle utslippsstandardene for partikler i hele produksjonsprosessen. Videre er utviklingen av innenlandske jern- og stålbedrifter ujevn, og produksjonskapasiteten som ikke oppfyller miljøvernstandardene er fremdeles sjelden. Derfor er det viktig å oppgradere og oppgradere støvfjerningsanlegg. Derfor er det utvilsomt det mest presserende problemet for stålselskaper under den nåværende miljøvernpolitiske situasjonen å søke å oppnå den ultra-lave utslippsgrensen for støvpartikler på kort tid.
Speil-gull1
1. Krav til partikkelkontroll i transformasjon med ultralav utslipp
I april 2019 ble “Opinions” offisielt lansert, og startet en storm av miljøvern i stål, og erklærte at mitt lands stålindustri som helhet har kommet inn i den generelle situasjonen med transformasjon av ultra-lave utslipp. Når det gjelder partiklerindikatorer, krever "Opinions" avgass i form av organiserte utslipp, sintring av maskinhode og pelletsrøykgass (inkludert akselovn, ristovn, belterister), koksprosess koksovns skorsteinsgass, Annet store forurensningskilder (inkludert halen på sintringsmaskinen, kullading, koks tørrslokking, varmeovner, masovnegroper og tapphus, forbehandling av varmt metall, omformer sekundær røykgass, etc.) Den gjennomsnittlige utslippskonsentrasjonen per time av partikler er ikke høy Ved 10 mg / m3 oppfyller den gjennomsnittlige utslippskonsentrasjonen per time på minst 95% av tiden per måned standarden; avgassen er i en uorganisert form, materialet som transporterer og blokkerer punkter, sintring, pelletering, jernfremstilling, koksing og andre prosesser for materialknusing, sikting, støvfjerningsanlegg bør være tilgjengelig for blandingsutstyr og skrapskjæring. I tillegg påpekte "Opinions" at bedrifter bør velge modne og gjeldende transformasjonsteknologier for miljøvern i samsvar med fabrikkforholdene, og oppmuntre til bruk av avanserte støvfjerningsanlegg som filmdrasjerte filterposestøvsamlere og filterpatronstøvsamlere , som peker på retningen for valg av behandlingsteknologi for fjerning av støv. .
2. Gjeldende status for støvfjerningsteknologi
Etter å ha undersøkt mer enn 20 jern- og stålbedrifter, er det funnet at nesten alle jern- og stålbedrifter bruker høyeffektivt posefilter eller patronfilter for å behandle støvholdig avgass, og noen prosesser som produserer våt avgass bruker våte elektrostatiske utfellere. Selskapet mener at disse modne prosessene har den beste støv- og avgassbehandlingseffekten, som er den samme som støvfjerningsteknologien som er nevnt i "Opinions". I tillegg, i samsvar med mulige teknologier for behandling av partikler i eksos som er spesifisert i "Tekniske spesifikasjoner for anvendelse og utstedelse av forurensningstillatelse", bortsett fra eksosgassen som produseres av det varme valsverket som er ferdigvalset, den andre avgassen forurensningsgenererende noder kan behandles med posestøv (tildekking). Membranfiltermateriale) og filterpatronens støvfjerningsprosess. Derfor analyserer denne artikkelen hovedsakelig fordeler og ulemper og påføring av støvfjerningsteknologi for pose og filterpatroner.
Posefilteret dukket opp tidligere og ble brukt allerede på slutten av Westernization Movement. Det ble hovedsakelig brukt til å filtrere tørr, støvete gass med liten partikkelstørrelse. Filterposen er laget av forskjellige filterfibre (kjemisk fiber eller glassfiber) gjennom veving eller nålestansing, og bruker filterstoffet til fiberstoffet for å filtrere støvholdig gass. Støvfangeren av kassettypen dukket opp relativt sent. På 1970-tallet dukket noen brukere opp i vestlige land. De mente at denne typen støvoppsamler var relativt liten, forbedret prosesseringseffektiviteten og lett å vedlikeholde. Imidlertid, hvis det er nødvendig å behandle støvete gass med et større luftvolum, vil behandlingseffekten være dårlig på grunn av den lave kapasiteten til utfellingen, noe som er vanskelig å bruke i store industribedrifter, så det har ikke blitt promotert mye for mange år. Siden det 21. århundre har verdens materialteknologi utviklet seg raskt. Noen utenlandske selskaper har tatt ledelsen i å forbedre strukturen og filtermaterialet til støvopsamleren, øke kapasiteten flere ganger og bli en stor støvsamler med et filterareal på mer enn 2,000 m2.
3. Sammenlignende analyse av støvfjerningsteknologi
1. Posestøvsamler
(1) Arbeidsprinsipp for posefilter
Den støvholdige gassen kommer inn i ventilasjonskanalen fra støvfjerningshetten, og når den når utløpet, induseres den av den induserte trekkviften, og deretter brukes filterposen for fiberstøvfjerning til å fange opp røyk og støv med hjelpen tyngdekraft og treghet.
(2) De viktigste faktorene som påvirker ytelsen til posefilteret
Ytelsen til posefilter inkluderer hovedsakelig støvfjerningseffektivitet, trykktap og levetid. Hovedfaktorene som bestemmer støvfjerningseffektiviteten og levetiden til posefilteret inkluderer forholdet mellom luft og klut, typen filtermateriale og valg av støvfjerningsmetoder.
Filtermaterialet til posefilteret har utviklet seg fra konvensjonelle fibre til superfine fibre, deretter til spesialformede tverrsnittsfibre, og deretter til ePTFE-membranstruktur. Konvensjonelle fibre kan ikke kontrollere fine støvpartikler, så det er nødvendig å endre fiberstrukturen eller bruke ekstern kraft for å oppnå ultralav støvutslippskontroll; ultrafine fiberformede tverrsnittsfibre har et større spesifikt overflateareal, noe som resulterer i et større filtreringsareal, og derved reduserer forholdet mellom luft og tøy; ePTFE-membran kan snappe støvpartikler på membranoverflaten. For tiden er valget av membranfiltermateriale for filterposemateriale valget med høyere støvfjerningseffektivitet.
2. Patronstøvsamler
Arbeidsprinsippet til støvopsamleren for filterpatronen: Den støvholdige gassen kommer inn i ventilasjonskanalen gjennom støvoppsamleren og føres inn i esken av den eksterne induserte trekkviften. Fordi boksen har en mye større radius enn røret, utvides luftstrømmen, og de tyngre store støvpartiklene legger seg ved tyngdekraften. De lettere små støvpartiklene kommer inn i filterpatronen med luftstrømmen, og blokkeres av filterelementet gjennom en serie omfattende effekter og deretter skilt fra luften.
3. Sammenligning av fordeler og ulemper ved posefilter og patronfilter
Støvsamler av posetype og støvopsamler for filterpatroner har sine egne fordeler og ulemper i bruksprosessen. Når du velger støvfjerningsprosessen, bør det tas en omfattende vurdering av selskapets egen situasjon. Fordelene og ulempene er vist i tabell 1.
Fire, virksomhets praktisk anvendelse saksanalyse
Ta transformasjon av støvfjerningsprosessen til en prosessdel for masovnegropen i en stålgruppe i Hebei-provinsen som et eksempel. Selskapet brukte opprinnelig et posefilter for å fjerne støv fra avgassen som ble generert i seksjonen med masovner. Det ble imidlertid oppdaget under bruk at det ville forårsake forvirring på grunn av arbeidsforhold. Poseproblemet. På grunn av filterposens dårlige støvfjerningseffekt, kan ikke eksosutslippene i denne seksjonen stabilt oppfylle kravene i ultra-lave utslippsstandarder. Med tanke på tilstanden for å oppnå standarden og kapitalinvesteringen for å erstatte filterposen, bestemte selskapet seg for å transformere støvfjerningsprosessen og erstatte posefilteret med et filterpatronfilter. Parametrene og sammenligningen av effekten før og etter transformasjonen er vist i tabell 2.
I følge online overvåkingsdata før og etter transformasjonen har partikkelutslippskonsentrasjonen av avgassen i dette avsnittet blitt kraftig redusert, og den kan nå stabilt innen 10 mg / m3 og oppfylle kravene i ultra-lave utslippsstandarder. Sammenlignet med før transformasjonen, etter bruk av filterpatronens støvopsamler, unngås problemet med lett slitasje og lekkasje av filterposen, i utgangspunktet kan den brukes i lang tid uten vedlikehold, selv om filterpatronen blir fjernet og erstattet, det er veldig praktisk, og det forstørres i et begrenset rom. Det effektive filterområdet reduseres, trykkforskjellen er liten og støvfjerningseffekten er relativt stabil. Men etter at du har byttet støvopsamler for filterpatroner, er det også noen mangler.
Gjennom å kommunisere med det interne personalet i selskapet, lærte forfatteren at utstyret etter transformasjonen er mer komplekst enn før, og at selskapet må ha et høyt nivå av utstyrsforsendelse, installasjon og vedlikeholdsadministrasjon. I tillegg er selektiviteten til filterpatronens støvoppsamler for tørre støvtyper ikke så god som forventet, og den har ikke høy støvfjerningseffektivitet for alle støvtyper. Hvis du vil bruke det på alle prosesser, må det fortsatt være grundig forskning og utvikling. Generelt sett er effekten av utskiftningen under den stadig mer alvorlige miljøbeskyttelsessituasjonen, basert på hensynet til miljøoverholdelse, fortsatt veldig betydelig.
Fem, oppsummerende forslag
1. Forslag til valg av prosess
For øyeblikket, uten å vurdere fjerning av vått støv, bør det beste valget av støvfjerningsteknologi i ultra-lave utslippssituasjoner være patronstøvsamler og posefilter. De to typene støvsamlere har sine egne fordeler og ulemper. For ultra-lav partikkelutslippstransformasjon av stålbedrifter, anbefales det at bedrifter kan velge støvfjerningsteknologi i henhold til faktiske forhold og egne behov. Hvis den opprinnelige posen for fjerning av støv ikke er i stand til å oppnå stabile utslippsstandarder, kan det første trinnet være å vurdere å erstatte PTFE mikroporøs membran og ultrafint fiberoverflatelaggradientfiltermateriale. For det andre, bør du vurdere å erstatte støvfjerningsprosessen for filterpatroner for å fullføre transformasjonen med ultra-lavt utslipp og oppnå standardutslipp.
2. Ingeniørdesignforslag
For å hjelpe selskaper med å oppfylle de relevante kravene i "Opinions" og gi referanser for ingeniørdesign og konstruksjon, utstedte China Environmental Protection Industry Association i januar 2020 de "tekniske retningslinjene for rekonstruksjon av ultra-lavt utslipp av jern- og stålbedrifter", hvor den høyeffektive prosessen med støvfjerning og filtrering av trommelstøvfjerningen foreslår en rekke tekniske parameterreferanseverdier, og det anbefales at bedrifter kan henvise til dem i prosessen med ultralav transformasjon basert på deres faktiske forhold . Hvis vi tar posefilteret som et eksempel, anbefales det at filterhastigheten til filtervinden skal utformes til å være mindre enn 0.8 m / min når selskapet inngår en kontrakt. Filtervindhastigheten her skal være full filtervindhastighet. Vindhastigheten med full filtrering er den teoretisk beregnede filtreringsvindhastigheten. Når off-line støvoppsamleren renser støvet, lukkes en av søpplene og den faktiske filtreringsvindhastigheten øker. Dette er også tiden da utslipp mest sannsynlig overskrider standarden, så kravet er fullhastighetsvindhastighet; Det anbefales at støvsamleren er utformet med en deflektor for å kontrollere luftstrømfordelingen. Hvis deflektoren ikke er valgt, vil filterposen eller filterpatronen vaskes av luftstrømmen og redusere levetiden.
"Blue Sky Defense" har kommet inn i den siste fasen for å takle tøffe problemer. Som den absolutte viktigste slagmarken for forebygging og kontroll av luftforurensning er stålindustrien avgjørende for transformasjon av ultra-lave utslipp. Jern- og stålbedrifter må reagere aktivt, avklare ideer om miljøforurensningskontroll og fremme forbedring av miljøkvaliteten og industriell transformasjon.

1xiu